Menu Close

VUKANOVIĆ ISMIJAVA SUSRET DODIKA I KONAKOVIĆA: “Bakir je makar imao dostojanstva; O kako je lijepo vidjeti…”

Spread the love

“Ako ga nekako uspiju i sastaviti, tokom tajmauta i poluvremena, mogao bi biti čak lošiji Savjet ministara od aktuelnog Zorana Tegeltije”, smatra Vukanović.

Susret lidera SNSD-a i NiP-a Milorada Dodika i Elmedina Konakovića na utakmici KK Igokea u Laktašima sasvim razumljivo izazvao je veliku pažnju u javnosti.

Ovaj susret zapravo predstavlja konačnu potvrdu o saradnji “Osmorke” i SNSD-a u formiranju Vijeća ministara BiH.

Međutim, do prije nekoliko sedmica Konaković i Dodik su se gledali isključivo preko “tviteraških nišana”, odnosno jedan o drugom nisu imali baš lijepo mišljenje.

Upravo na tu činjenicu ukazao je i predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

“O kako je lijepo vidjeti simbiozu Banje Luke i Sarajeva, slike radosti, sreće i ugodne saradnje. Iako su do jučer jedni na druge bacali drvlje i kamenje, dogovor oko podjele plijena, vlasti i funkcija donio je sasvim novu dimenziju, i više se ne gledaju preko nišana, kako reče Nermin Nikšić kod Mate Bitange u Teleringu, već su postali partneri, a druženja su svakodnevna.

Ne tako davno, do unazad nekoliko dana i sedmica, Dodik je za Konakovića bio šizofreničar koji zemlju vodi u ambis, bio je tobože spreman da uzme pušku u ruke i brani BiH od najcrnjeg scenarija, a nije se ustručavao da zbog Dodika napadne i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra Vulina i druge jer je njegov novi jaran loše govorio i vrijeđao Bošnjake.

Ni Dodik nije ostajao dužan, pa je preko svog Twitter naloga i režimskih medija napadao Konakovića, tvrdio da je nekakav ‘duvač u muslimansku tikvu i muslimanski ekstremista koji iskrivljuje sliku o prošlosti, političar bez ideja i programa…’

Ipak čudo se desilo, hvala Bogu i šućur Alahu, pa je Konaković umjesto muslimana sa šupljom tikvom postao partner sa programom i vizijom. Novi Savjet ministara BiH sastavljali su u Laktašima dok su gledali košarkašku utakmicu Dodikovog privatnog kluba Igokee, kako to i priliči ozbiljnim državnicima.

Ako se po jutru dan poznaje, i ako ga nekako uspiju i sastaviti, tokom tajmauta i poluvremena, mogao bi biti čak lošiji Savjet ministara od aktuelnog Zorana Tegeltije, koji je probio dno i oborio sve crne rekorde.

Iako je prevrtljiv i neiskren, Bakir je bar imao malo dostojanstva, i nije puzao od Mostara do Laktaša, trčkarao za Čovićem i Dodikom za mrvice vlasti i govorio ‘primi me, primi me’ kao Nikšić, Konaković i ostala sarajevska osmorka.

Iako je Željka Cvijanović prije nekoliko dana najavila da će predvoditi delegaciju Bosne i Hercegovine koja putuje u Tiranu, na samit Evropske Unije i Zapadnog Balkana koji će se održati u Albaniji, Uzurpator i dalje pokušava odglumiti nekakvog lažnog Srbendu i velikog patriotu pa će skoknuti do Beograda i sastati se sa Vučićem da tobože dobije zeleno svjetlo za odlazak na samit, iako je već sve dogovoreno, ali je zbog javnosti neophodno izvesti predstavu.

U znak velikog pomirenja možda bi bio red da Dodik sa sobom i svitom povede i Konakovića u Beograd, ako nije velika gužva u avionu, da Konaković priupita Vučića smiju li Bećirević i Komšić do Tirane, ako se Željka Cvijanović slučajno predomisli, a onda sa Dodikom skupa produži do Zagreba i Milanovića, potvrđujući pokornost i Zagrebu nakon Beograda.

Što lidere Bošnjaka više gaze, ponižavaju i vrijeđaju, ne političare koji to često zaslužuju već cijeli narod, iznose uvrede o sapunu za Bošnjake, hodžama koje arlauču te gubitku ljepote Sarajeva zbog velikog broja džamija i munareta, to su lideri Bošnjaka bolji i pitomiji, više cijene one koji ih vrijeđaju, a preziru i zabijaju nož u leđa onima koji su korektni, žele normalizaciju odnosa. Ostaje da se vidi gdje će ih taj mazohizam i podaništvo sa jedne, te nekorektan odnos sa druge strane, na kraju odvesti. Ako se po jutru dan poznaje nema sumnje da će Osmorka vrlo brzo svojim ponašanjem izazvati gnjev svojih birača koje su iznevjerili”, objavio je Vukanović u svom blogu.

(SB/Oslobođenje)

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *