“SPREMAN SAM ŽRTVOVATI TRI POLITIČKE KARIJERE…”: Nakon susreta s Dodikom oglasio se Konaković, pljušte reakcije…

“Za početak usvajanje i povećanje budžeta do kraja godine, imenovanje Vijeća ministara, usvajanje još nekih važnih dokumenata”, poručio je Konaković.

Rano jutros, malo prije jedan sat oglasio se predsjednik NIP-a Elmedin Konaković. Vratio se sa košarkaške utakmice koju je gledao s Miloradom Dodikom i vjerovatno imao vremena pogledati sve komentare na sliku koja se proširila medijima.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti, kao i neke od komentara.

-Konflikt kojim se hrani politička scena i populizam lakši su put. Takav koncept otjera godišnje iz naše zemlje jedan cijeli, veliki grad ljudi. Donese političarima mandate i plate, ljudima u Bosni i Hercegovini ništa dobro. Smirivanje tenzija treba da donese deblokadu procesa, normalizaciju rada parlamenata i vlada, usvajanje strateških dokumenata koji će poboljšati uslove života svima u Bosni i Hercegovini.

Teži je to put, nema jeftinih poena, traži hrabrost i spremnost na ponekad bolne kompromise. Spreman sam žrtvovati ne jednu nego tri političke karijere ako će ta žrtva donijeti nešto dobro Bosni i Hercegovini i svim ljudima u njoj.

Nikad ispod crte, nikad na uštrb domovine. Za početak usvajanje i povećanje budžeta do kraja godine, imenovanje Vijeća ministara, usvajanje još nekih važnih dokumenata, poručio je Konaković.

Nakon njegove objave uslijedili su brojni komentari.

Leave a Reply