Menu Close

ZAHIRAGIĆ ODGOVORIO ČAMPARI: “I ne zna ministar MUP-a FBIH koji već 8 godina ne odlazi na posao, ništa, osim pisati lično…”

Spread the love

Nižu se reakcije na izjavu kantonalnog zastupnika u Skupštini KS Aljoše Čampare (NiP) da bi volio vidjeti “tog kurbana iz SDA” koji će biti spreman da kao potpredsjednik FBiH blokira “Osmorku”.

Odgovor Čampari je stigao i od zastupnika u Skupštini KS i člana Predsjedništva SDA Harisa Zahiragića.

“Pita se Čampara kod Senada – više puta, ponavljajući tako stavove svoga šefa Konakovića: ‘Ko je taj kurban iz SDA koji bi kao potpredsjednik FBIH bio spreman blokirati izbor Vlade?’ – to jeste iskoristiti svoje ustavno pravo i spriječiti otimanje izborne volje većinskog naroda op.a Prijeti Čampara OHR-om, sankcijama, crnim listama, stranim intervencijama…

Pita se, onda, hoće valjda jezik pravo, ko bi bio taj ‘macan’ koji bi to uradio. Ne zna Čampara, a kako bi i znao dezerter, da smo mi Stranka koja 30 godina predstavlja narod koji je istrpio najveće moguće pritiske kako bi odbranio svoj opstanak, svoju državu, svoju slobodu i svoja politička prava.

Ne znam, iako je u SDA došao bez posla, a onda je vladao kroz nju 10 godina, zapošljavao, imenovao, plašio ljude pravosuđem, satanizirao ljude putem medija koje je kontrolirao, koji je radio sve ono protiv čega se danas bori…

Ne zna ministar MUP-a FBIH koji već 8 godina ne odlazi na posao, ništa, osim pisati lično opskurne tekstove na svom tabloidu ‘press medija’. Logika im je da se bez HDZ-a ne može formirati vlast – jedini razlog za to jeste to što HDZ ima većinu u Klubu Hrvata, ali bez SDA se može – iako SDA ima većinu u Klubu Bošnjaka?

Dakle, Klub Hrvata vrijedi više od Kluba Bošnjaka – naroda kojeg ima preko 70 posto u Federaciji? To jeste, Hrvati vrijede više od Bošnjaka?

Znao sam da je to Schmidtova logika, a sada znamo da je to i NIP-ova logika. Onda, kasnije, poredi Klub Srba sa Klubom Bošnjaka u Federaciji, kao da je to isto, Klub Srba u kojem btw. bez SNSD-a i HDZ-a Osmorka nema većinu. Podsjeti ga Senad, vrlo realno, kako je HDZ posljednje 4 godine putem Doma naroda i Čavara u rukovodstvu FBIH, blokirao formiranje vlasti u FBiH.

Pita ga Čampara, retorički, šta je bilo na kraju sa Čavarom? Završio je na crnoj listi SAD-a – zaključuje samouvjereno.

Koliko im je stalo do te crne liste, da su prošle sedmice imenovali Čavaru za predsjedavajućeg Parlamenta Bosne i Hercegovine, ni manje ni više nego za zamjenika Aljošinog tetića Denisa Zvizdića. Kako licemjerno… Aljoša Čampara, treba da znaš i to da u našem narodu ima desetine tisuća “macana” koji ne pucaju pod pritiskom. Ako hoćeš, ima sigurno i na hiljade ‘kurbana’ koji bi podnijeli žrtvu za obranu demokratske političke volje svoga naroda, a lično sam jedan od njih!

Nego, ako si tako samouvjeren i siguran u svoje pravno znanje i svoj politički/moralni kredibilitet, pozivam te javno u FACE to FACE kod Senada – gdje si često gost ili bilo gdje drugo gdje se lijepo osjećaš. Pozivam te kao aktuelni član Predsjedništva SDA bivšeg člana Predsjedništva SDA. Kao zastupnik u Skupštini KS zastupnika u Skupštini KS. Kao delegat u Domu naroda delegata u… – ups, ipak je Kemo Ademović prošao u Domu naroda ispred NIP-a. Evo, pozivam te kao pravnika pravnika – poručio je Zahiragić.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *