Menu Close

BORENOVIĆ RASPALIO PO NIKŠIĆU: “Očigledna je sprega SDP-a i SNSD-a!”…

Spread the love

Podsjećamo da je fotografisanje glasačkih listića zabranjeno i da je tokom glasanja, zbog položaja paravana, bilo nemoguće neopaženo fotografisati listić, što može potvrditi i predsjednik NSRS koji je član komisije koja je provodila izbore.

Tvrdnje predsjednika SDP-a Nermina Nikšića da poslanici SDP-a u Narodnoj skupštini RS nisu SNSD-u omogućili izbor četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH svakog dana padaju u vodu, a sprega na relaciji SDP-SNSD je sve očiglednija, tvrde u PDP-u.

“To otkriva i svjedočenje poslanika Pokreta za državu Ramiza Salkića koji tvrdi da uoči glasanja za izbor delegata nije mogao ući u prostorije kluba, jer su tu bili zatvoreni poslanici SDP-a sa šefom Kluba poslanika SNSD-a Igorom Žunićem. Žunić treba da objasni šta je zatvoren radio sa SDP-ovim poslanicima, ali isto treba da odgovori i Nikšić koji providnim neistinama danima pokušava da skine sa sebe odgovornost što je kontrolni paket za odluke u BiH dao jednoj stranci, odnosno SNSD-u”, navodi se u saopćenju PDP-a.

Navode da se postavlja pitanje da li je Nikšić upoznat sa sadržajem koverte koja je ostala u Klubu PzD nakon tog sastanka iza zatvorenih vrata sa šefom SNSD-ovog Kluba.

“Da li su u koverti listići koje Nikšić pokazuje novinarima kao navodni dokaz da su njegovi poslanici glasali za listu PDP-a? Podsjećamo da je fotografisanje glasačkih listića zabranjeno i da je tokom glasanja, zbog položaja paravana, bilo nemoguće neopaženo fotografisati listić, što može potvrditi i predsjednik NSRS koji je član komisije koja je provodila izbore. Jasno je da ovdje ima posla i za istražne organe koji treba da ispitaju sadržaj telefona predsjednika SDP-a i utvrde otkud mu slike kojima danima zamajava javnost u pokušajima da demantuje očiglednu spregu na relaciji SDP-SNSD”, pišu iz PDP-a te dodaju:

“Otkud mu te slike odgovor se sam nameće svjedočenjem o koverti koja je ostala iza Žunića, ali je nevjerovatno da se lider jedne stranke javno hvali protivzakonitim djelovanjem i prevarom počinjenom u najvišem zakonodavnom tijelu. Kako se iz dana u dan sve više razotkriva djelovanje poslanika SDP-a koji tvrde da rade po direktivi predsjednika stranke, postaje očiglednije da Nermin Nikšić neće samo javnosti morati da objašnjava svoje postupke, nego da postoji dovoljno elemenata da ih objašnjava i pred nadležnim organima.”

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *