Menu Close

PREDSJEDNIK DF-a I ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH ŽELJKO KOMŠIĆ: “DF spreman podržati SDP u formiranju Vijeća ministara bez SNSD-a”…

Komšić je istakao da će s tim u vezi Demokratska fronta pratiti odluku SDP-a, s obzirom da SDP ima više zastupnika u odnosu na DF.

Predsjednik Demokratske fronte i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je proces izbora delegata iz reda Srba u Narodnoj skupštini RS za Dom naroda Parlamentarne Skupštine BiH.

Komšić je istakao da će s tim u vezi Demokratska fronta pratiti odluku SDP-a, s obzirom da SDP ima više zastupnika u odnosu na DF.

“S obzirom na to da je SDP-ov potpredsjednik kandidat za Dom naroda, te da SDP ima najviše zastupnika u klubu Pokreta za državu, DF će pratiti odluku SDP-a o tome kako glasati na NSRS o imenovanju delegata. Ako je SDP spreman da podrži opozicionog delegata i na taj način otvori mogućnost formiranja Vijeća ministara bez SNSD-a, DF je još spremniji da prati SDP”, rekao je Komšić.

Podsjetimo, kandidat Pokreta za državu za Dom naroda PSBiH je SDP-ov Vojin Mjatović, a što su neki iz sarajevske ‘Trojke’, poput Damira Arnauta, vidjeli kao ustupak kontrolnog paketa Dodikovom SNSD-u s obzirom na male šanse za Mijatovićevo izglasavanje.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *