LJEVICA UZVRAĆA UDARAC: SDP ulazi u vlast,Nermin Nikšić i Vojin Mijatović preuzimaju…

“SDP BiH je ozbiljna politička partija u kojoj odluke donose organi partije, a ne pojedinci”, kaže Mijatović

Jasno je da SDP BiH ulazi u vlast na svim nivoima, čelni ljudi najveće opozicione stranke u Bosni i Hercegovini riješili su da preuzmu odgovornost, a lider partije Nermin Nikšić vodi cijeli proces.

Svoj stav o svemu iznio je i potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

-SDP BiH je ozbiljna politička partija u kojoj odluke donose organi partije, a ne pojedinci.

Odlukom Predsjedništva zadužen sam za pregovore oko formiranja vlasti na nivou entiteta Republika Srpska, dok je za nivo države i nivo entiteta Federacija BiH zadužen predsjednik Nikšić.

O svim aktivnostima koje vodim na dnevnoj bazi izvještavam predsjednika Nikšića i ne radim ništa bez njegovog odobrenja.

Sve su prilike da ćemo kao SDP BiH biti sastavni dio većina na svim nivoima, ali sa kojim partnerima će to biti, odluku će donijeti Glavni odbor SDP-a BiH.

Dolazi vrijeme da preuzmemo odgovornost i preuzmemo da vodimo procese u ovoj zemlji pa koliko god bilo rizika u istim odlukama.

Kakave god budu bile naše odluke biće zajedničke i ponijećemo odgovornost za iste.

SDP BiH je najveća multietnička i građanska partija u BiH, na ucjene ne pristajemo, na razgovor uvijek, nikom se ne podrazumijevamo sem građanima ove zemlje, poručio je Mijatović misleći na ostale političke partije u BiH.

Leave a Reply