Menu Close

TADIĆ ŠOKIRAO SRBIJU: „Ovo je eksplicitno priznavanje Kosova i poraz srpske politike…”

Spread the love

Na režimskoj TV Pink prekjučer je nastupio ratni zločonac Vojislav Šešelj koji je poručio građanima da treba da očekuju, odnosno da nije nemoguće da Rada Trajković završi kao Oliver Ivanović. O tome je u “Utisku nedelje” Nove S govorio predsjednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Boris Tadić je kazao da je Vojislav Šešelj „trbuhozborac režima Aleksandra Vučića“.

„Čitava koncepcija Vojislava Šešelja je pobedila pobedom SNS-a i Aleksandra Vučića na izborima… Srpska radikalna stranka nije mogla da ostvari tu pobedu, ali SNS, koja se ‘prikrila’ i koja je dobila snažnu podršku dela srpskog društva, ta stranka je dobila svoje utemeljenje i afirmaciju. Apsolutno nemam dilemu da je Šešelj ‘trbuhozborac’ Vučićevog režima i Vučić čini sve da uspostavi Šešeljevu dominantnu politiku u Srbiji samo drugim sredstvima“, rekao je Tadić.

On je ocijenio kao „realnu prijetnju kada Šešelj najavi nečije ubistvo“, podsjećajući da je Šešelj najavljivao i ubistvo nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića.

Tadić je istakao da je stao uz Radu Trajković i dodao da je to obaveza svakog normalnog čovjeka u Srbiji. On je pozvao da uz Radu Trajković stanu i drugi predstavnici opozicije, ali i nezavisni
intelektualci i novinari.

„Šešelj je pre nekoliko godina u parlamentu meni pretio klanjem. On je morao biti uhapšen istog dana, ali je to legitimizovano. On preti klanjem drugim građanima, sada preti Radi Trajković, to su opasne stvari i to je priroda ovog režima i nije čudo da ovaj režim ima kontakt sa Veljkom Belivukom i sa Šešeljem“, rekao je predsednik SDS-a.

Tadić je govorio i o stanju na Kosovu.

„Sporazum koji predlažu Francuska i Njemačka će ova vlast predstaviti kao neku našu pobedu ili će bivša vlast biti optužena što je ova vlast to prihvatila. Ono što smo do sada dobili je ne samo implicitno, nego i eksplicitno priznanje kosovske nezavisnosti i to je poraz srpske politike“, ocijenio je Tadić.

„Ja nisam bio za Briselski sporazum jer on je smanjio našu institucionalnu sposobnost… U Vučićevoj politici nemate nikakvu crvenu liniju i vi ne znate ni šta je u njegovoj politici o Kosovu. Ja mislim da će Vučić ići na neku vrstu nemačko-francuskog sporazuma i da će pokušati da izvrši korekciju, ali ono što mene veoma brine je da ćemo mi na kraju ovog ili narednih meseci doći u situaciju da nešto bude potpisano ili prihvaćeno“, dodao je on.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *