Menu Close

BEĆIROVIĆ SE OGLASIO: “Notorna je laž da sam donio odluku o kupovini novih vozila”

Spread the love

“Tek u srijedu, 16. novembra, novoizabrani članovi Predsjedništva BiH polažu zakletvu kada će službeno biti inaugurisani. Tek od 17. novembra ćemo započeti sa obnašanjem dužnosti”, kazao je Bećirović.

Denis Bećirović, novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, oglasio se povodom kako su neveli u saopćenju SDP-a, potpuno netačnih i tendencioznih medijskih natpisa o nabavci novih vozila za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine:

„Želim najoštrije osuditi neistinitu i zlonamjernu informaciju koju su prenijeli pojedini mediji da je jedna od prvih odluka novog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine nabavka novih vozila i namještaja. Besmisao i kontradikcije u vijesti su vidljivi već po iščitavanju prve rečenice iz teksta, koja pokazuje da je notorna laž naslov da su „prve ‘državničke’ odluke Predsjedništva nove limuzine i namještaj“.

Podsjećam da tek u srijedu, 16. novembra, novoizabrani članovi Predsjedništva BiH polažu zakletvu kada će službeno biti inaugurisani. Tek od 17. novembra ćemo započeti sa obnašanjem dužnosti“, izjavio je Bećirović i dodao:

„Prema tome, niti sam ja mogao donijeti odluku o nabavci novih vozila, niti to imam namjeru učiniti za vrijeme trajanja moga mandata. Žalosno je da pojedini mediji, u želji za senzacionalizmom ili iz drugih nečasnih razloga, posežu za objavljivanjem vijesti koja se kosi sa logikom i zdravim razumom. Iz sadržaja vijesti je vidljivo da se radi o odluci iz prethodnog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Na tu odluku ni na koji način nisam mogao uticati niti je spriječiti. Spočitavanje nabavki novih vozila novom sazivu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a samim tim i meni lično, bezočna je manipulacija i laž“, zaključio je Bećirović.

Akta je danas objavila tekst u kome su naveli detalje o tome kako Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nabavlja nove automobile i stilski namještaj.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *