„DESET ZEMALJA BI ODMAH PRIZNALE REPUBLIKU SRPSKU….“: Pogledajte kakav secesionistički plan iz Beograda najavljuje Milorad Dodik (VIDEO)

Dodik je kazao da ima kapacitet za formiranje nezavisne države.

Gost prvog izdanja emisije „Reaktor“ iz studija UNA TV u Beogradu bio je novoizabrani predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Gostujući u emisiji Dodik je kazao da ima kapacitet za formiranje nezavisne države, i da će Republika Srpska “donijeti odluku o samostalnosti ukoliko ne dobije ulogu i poziciju koja je zapisana u Ustavu Bosne i Hercegovine i u Dejtonskom sporazumu”.

“Deset zemalja, šest sigurno, a za četiri verujemo, bi priznale Republiku Srpsku kada bi se otcjepila. Nije ni Kosovo u Ujedinjenim nacijama, pa ne moramo ni mi biti, možemo naći zemlju koja će nas zastupati”, rekao je Dodik ne želeći da otkriva koje su države u pitanju.

Dodik je pred kamerama kazao da je napravio veliku grešku vjerujući strancima.

“Sad strancima ne vjerujem ništa. Sigurno neću ponoviti tu grešku. Nema tu dobrog. Ima tu i dobrih ljudi, postižem razumijevanje kod Orbana koji je zainteresovan za Balkan, ali kad vam dođe Njemac i kaže da ih ne zanima Republika Srpska, nego da žele samo Bosnu i Hercegovinu – ne možemo se složiti nikako, jer mi nećemo Bosnu i Hercegovinu”, poručio je Milorad Dodik.

Milorad Dodik izjavio je da u BiH postoje podjele koje su neizbježne i da je zato razgraničenje najbolja varijanta.

Leave a Reply