MEHMEDOVIĆ NAPAO AMBASADORA MURPHYJA I AMERIČKU AMBASADU: “Zašto šutite na druženje Milanovića sa ratnim zločincem?”..

Blaškić je osuđen za nečovječno postupanje (teško kršenje Ženevske konvencije) i okrutno postupanje nad Bošnjacima u Lašvanskoj dolini, podsjetio je Mehmedović.

Državni poslanik Šemsudin Mehmedović reagovao je na neshvatljivu šutnju međunarodnih zvaničnika (u posljednje vrijeme vrlo aktivni i sve komentarišu, op. SB) na skandalozno druženje predsjednika susjedne Hrvatske Zorana Milanovića sa ratnim zločincem Tihomirom Blaškićem jučer na Kupresu.

“Očekivao sam danas reakciju ili blog ambasadora Murphyja, Američke ambasade u BiH i State departmena na izruguvanje Schmidtovoj izmjeni izbornog zakona i podršku USA kroz činjenicu da su HDZ BiH, Hrvatska, njen predsjednik zajedno sa presuđenim ratnim zločincem poslali poruku koja svima sve govori.

Nažalost, nema reakcije.

Tihomir Blaškić, osuđeni ratni zločinac, govori uz predsjednika Hrvatske. Znamo od ranije za fotografije Čovića sa Kordićem.

Blaškić je osuđen za nečovječno postupanje (teško kršenje Ženevske konvencije) i okrutno postupanje nad Bošnjacima u Lašvanskoj dolini.

Imao je čin pukovnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO), a 27. juna 1992. postao je zapovjednik HVO-a za Operativnu zonu središnja Bosna, početkom augusta 1994. promaknut je u čin generala i imenovan zapovjednikom HVO. Osuđen je na 9 godina.

IZOSTALA JE REAKCIJA I US AMBASADE!? ZAŠTO!”, napisao je Mehmedović.

Leave a Reply