DOBIO PONUDU ZA POSAO AL SE NIJE JAVIO NIKOLA KUŽET: “POSLAO MU JE PORUKU. MLADEN SE NIJE JAVIO. DA GA JE MAKAR NAZVAO”

Javnost u Bosni i Hercegovini i regionu je potresla vijest o smrti 22-godišnjeg mladića Mladena Dulića. Podsjetimo, Mladen je došao tražiti posao na benzinskoj pumpi “Gligić” u Laktašima. No, radnik te pumpe Veljko Trišić iskoristio je to kako bi ga ismijavao, snimao te sve objavio na društvenim mrežama.

Poduzetnik iz Banjaluke Nikola Kužet i njegov brat poslali su ponudu za posao mladiću Mladenu. Poruku nikadan nije otvorio.

“Brat mi sinoć šalje video snimak sa Mladenom Dulićem i kaže hajde da zaposlimo momka kod nas u firmu. Kaže, vidi se da je pošten momak, a mi trebamo skladištara. U video snimku na papiru se vidi Mladenov broj. Poslao mu je poruku. Mladen se nije javio.” Sad razmišljam ja, da ga je bar nazvao” – objavio je na Twitteru poruku Nikola Kužet.

Pomolimo se za spokoj mu duše.

I pobrinimo se da ni jedna mlada duša ne trpi nasilje i ruganje, čemer i jad.
Mladen 🙏💔🕯

Pa sad ga i dokrajcilo. Mozda momak nije znao da je snimljen ili da je snimak objavljen. A kad je doslo do njega, kad je procitao komentare, kad je video da je sve otislo predaleko, jednostavno nije imao snage da se bori. Jos ako je istina za vrsnjacko nasilje…

Ovo je, sigurna sam, poslednje u nizu maltretiranja i iživljavanja koje je ovaj mladić doživeo. Naravno da više nije mogao da podnese jer se i na snimku vidi koliko je pošten i neiskvaren.
Toliko sam razočarana i tužna i besna u kakvom svetu i među kakvim ljudima živimo…

Sve je to ova drzava kriva. Ovdje ne mozes na tuzilastvo kad te neko neovlasteno snima i onda jos izvrgava javnom ruglu na mrezama. Sve je to ovaj smecarski sistem, kradje, korupcije i sticenja nemorala i defekata proizveo.

Leave a Reply