Vijesti

Nove prijetenje Bošnjacima

SKANDALOZNO: SNSD-ov načelnik prijeti Bošnjacimaž

Jučer je veći dio stanovnika Bosne i Hercegovine obilježio njenu nezavisnost.

Dok se na jednoj strani slavi, podsjeća i održava historija živom, „na drugoj strani“ se uprkos što u njoj žive i zarađuju negiraju njeno postojanje nisu pridavali značaj 1. martu – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Piše: Emrah Fejzović

Osim što negiraju postojanje države svakim danom idu korak dalje, pa su potrudili se ovaj put glasno „ugroziti“ i diskriminirati manjinsko bošnjačko stanovništvo.

Na našu adresu stiglo je pismo Senade Brnjal koje izaziva zgražanje na opisano ponašanje gradonačelnika općine Gradiška Zorana Adžića.

Kako se u Narodnoj skupštini RS već duže vrijeme prikazuje „cirkus“ koji se ogleda kroz međusobna prepucavanja, vrijeđanja i omalovažavanja zastupnika međusobno, a čiji poslanik je upravo bio i gradonačelnik Gradiške, svoje naučeno gradivo sada primjenjuje na poziciji koju trenutno obnaša.

Bračni par Brnjak je doživio poniženje kakvo se rijetko viđa, tvrde da se osjećaju ugroženo.

Ističem da se ja i moja porodica kao manjinska bošnjačka populacija u RS-u, odnosno u gradu Gradiška osjećamo ugroženo poslije psovanja matare meni kao službeniku Administrativne službe grada Gradiške za vrijeme radnog vremena, od strane Gradonačelnika grada Zorana Adžića u njegovom kabinetu, gdje me je prethodno pozvala njegova sekretarica, uz toliku viku „majku ti je***, majku ti je*** marš napolje“ nekoliko puta tako glasno da se psovka čula po hodnicima i čak na spratu ispod, da su se zgražavali službenici koji su to čuli i stranke, kao i prijetnji na telefon mome mužu „majku vam je*** zubima ću vas klati“, a sve u prisustvu dva svjedoka koji su u to vrijeme pili kafu sa mojim suprugom Brnjak Salkom i koji su dali izjave u MUP RS, PU Gradiška, Veroljub Vilendečić i Glavni imam Medžlisa IZ Gradiška efendija Zejnil Latifović – stoji u pismu.
Kako je u pismu koje je stiglo na našu adresu i navedeno, ovaj događaj prijavljen je nadležnoj policijskoj stanici, na potezu su policijski organi.

Ovaj događaj će biti pod budnim okom medija.

U pismu se dalje navodi da SNSD-ov načelnik sve ovo radi zbog afiniteta prema nekretninama koje posjeduje ovaj bračni bar na atraktivnim lokacijama u Gradišci.

Povod i slijed ovog događaja su nekretnine koje posjedujemo na atraktivnim lokacijama u gradu, za koje nam je i ranije prijetio da će ih oduzeti, a koje želi ekspropisati bez da nas je i saslušao kao stranke – navodi se u pismu.
Senada se na kraju pita kako je moguće da je ovakav čovjek na čelu grada.

Pa kako takav čovjek moze obavljati funkciju Gradonačelnika i biti eventualni budući kandidat?

Na kraju pisma, kako ne bi došlo do zloupotrebe, Senada navodi da je član izborne komisije.

Napominjem da sam član gradske izborne komisije 010B Gradiška iz reda bošnjačkog naroda.

Tags

Related Articles

Close