Menu Close

Reagovao i Vučić na izjave Izetbegovića

-Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras se osvrnuo na nedavnu izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je govorio o “prebrojavanju”.

Vučić je ocijenio kako se “komplikuju stvari u Bosni i Hercegovine”, te je poručio da “želi sačuvati mir”.

“Moramo da razgovaramo sa Bošnjacima i dugoročno rješavamo probleme sa njima. Sve me ove izjave brinu”, zaključio je on.

-Podsjećamo, Izetbegović je prije nekoliko dana na skupu SDA u Hadžićima govorio o vojnoj snazi. “Prebrojali smo se – i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje.

-Neću dalje, ali samo da znate”, naveo je Izetbegović govoreći o slučaju “najgoreg scenarija”. Ova izjava izazvala je žestoke reakcije, a osude su stigle i iz Hrvatske. Američka ambasada je ocijenila kako se radio o ratnohuškačkoj izjavi.

-Lider SDA je danas izjavio kako je njegova izjava izazvala bujicu pretjeranih reakcija, uz zgražavanje i tvrdnju da je riječ o ratnohuškačkoj izjavi.

“Niti ima potrebe za „zgražavanjem“, niti je izjava „ratnohuškačka“. Naprotiv. Tvrdnja da ćemo uvijek biti spremni da sve učinimo kako bi sačuvali vlastitu državu, sigurnost i mir u njoj, naše je pravo i obaveza. Tu obavezu svakom građaninu Bosne i Hercegovine propisuje i Ustav”, poručio je Izetbegović.

N1

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.