Menu Close

POKUŠAJ PONOVNE PREVARE GRAĐANA SNSD mijenja planove, veliki predizborni miting …

Izborna kampanja počinje 2. septembra i traje do početka izborne šutnje, odnosno do 1. oktobra 2022. godine.

-Političke partije iz RS-a , kako stvari stoje, za razliku od kampanje za Opšte izbore 2018. godine prilagođavaju svoju taktiku te će do više glasova pokušati doći u direktnom kontaktu sa potencijalnim glasačima, ali i putem društvenih mreža.

-Istakli su ovo za “Glas Srpske” predstavnici partija u Srpskoj. Prema riječima Igora Žunića iz SNSD-a, najveća vladajuća stranka u RS-u spremno dočekuje predstojeće izbore i izbornu kampanju koja počinje 2. septembra.

– “Iako ova politička kampanja zvanično traje mjesec dana ona u izbornoj godini počne i ranije. Ovaj put više pažnje posvetićemo direktnom kontaktu sa potencijalnim glasačima, jer smo procijenili da je to najbolji način. Nećemo fokus stavljati na velike predizborne mitinge i skupove. Moguće je da jedan održimo za kraj ove kampanje” – istakao je Žunić, ne otkrivajući i gdje bi on mogao biti organizovan.

Kako je dodao, SNSD će ovog puta daleko više vremena i energije posvetiti promociji stranke na društvenim mrežama koje, kako je rekao, ova partija u nekom prethodnom periodu nije dobro koristila.

– Sigurno je da će one biti jedan važan alat u našoj kampanji, ali direktni kontakt i dalje ostaje broj jedan. Naši aktivisti su spremni da izađu na teren – naveo je Žunić.

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević kaže da kampanja njegove partije, najveće opozicione, neće biti bazirana na kritici onog drugog, nego na nuđenju konkretnih rješenja.

– Koristićemo društvene mreže, portale, ali i sve druge medije koji su na raspolaganju da predstavimo program i kandidate. Jedan od dijelova te priče predstavljanja jesu javni skupovi, a najmanje ćemo se baviti velikim tribinama i mitinzima – rekao je Miličević i dodao da će centralni, posljednji skup definitivno biti održan u Banjaluci.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kaže da će njegova partija pokušati da fizički dođe do svakog dijela RS-a, do svakog doma. Kako je rekao, PDP želi što bolje predstaviti svoj program obnove Republike Srpske.

– Ova kampanja će sadržavati te neke klasične oblike, ali će sada mnogo više biti fokusirana i na društvene mreže koje postaju gotovo nezaobilazne u političkom djelovanju. Biće nekoliko većih mitinga u ključnim gradovima, ali ne koliko u nekom ranijem periodu, jer je direktna komunikacija “dor tu dor” mnogo bolja i efikasnija – naglasio je Borenović, pojašnjavajući kako bi PDP u narednih nekoliko dana trebalo da definiše gdje će biti održan prvi, a gdje posljednji miting.

I predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić kaže kako i njegova partija spremno dočekuje predstojeću izbornu kampanju, navodeći da su već pripremljeni izborni spotovi, džinglovi, bilbordi i ostali promo materijali.

– Mi smo već postali prepoznatljiv politički brend u Srpskoj. Već smo isplanirali kojeg dana i sedmice ćemo šta govoriti o nekoj temi, da li na javnim skupovina ili medijima. Ipak, konačni plan kampanje gdje ćemo početi, gdje završiti, objavićemo 29. avgusta – rekao Stevandić.

Izborna kampanja počinje 2. septembra i traje do početka izborne šutnje, odnosno do 1. oktobra 2022. godine. U skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH zabranjeno je vođenje plaćene izborne kampanje putem elektronskih i printanih medija ili bilo kojeg oblika plaćenog javnog oglašavanja, osim održavanja internih skupova organa i tijela političkih subjekata.

(SB)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.