KIKS ZA KIKSOM PRED KAMERAMA HRT-a: Pogledajte koga je Zovko okrivila za neuspjeh Čovićevog modela Izbornog zakona u BiH (VIDEO)

275 views 8:46 am 0 Comments 23 Juna, 2022

-HDZ-ova europarlamentarka Željana Zovko gostovala je u programu HRT-a, te govorila o mogućem dobijanju kandidatskog statusu BiH za članstvo u Evropskoj uniji.

-Zovko je u uključenju uživo često zamuckivala, te pokušala opravdati svoje loše rezultate u EU parlamentu, a za neuspjeh Čovićevog modela Izbornog zakona u BiH je optužila Socijaliste i zastupnike Zelenih, za koje je kazala da lobiraju za tzv. jugoslavenski model u Bosni i Hercegovini.

-Odgovarajući na pitanje o zemljama koje su već dugo u tzv. ‘europskoj čekaonici’ i bili Bosna i Hercegovina mogla dobiti ubrzanog pristupa Uniji kazala je kako je premijer RH jasno rekao da Hrvatska bila i ostala snažno uz Bosnu i Hercegovinu, ali uz jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda.

Hrvatski narod je najmanji narod i bez obzira na njegovu veličinu ne može se dovesti u poziciju da su njegova prava ukinuta. Tako je premijer još jednom snažno podcrtao kako u BiH treba doći do promjene izbornog zakona koji je nepravedan prema hrvatskome narodu u BiH i da Hrvatska s delegacijom HDZ-a stoji iza kandidature BiH u Uniji. Europski put je jedini put, a Hrvati povezuju BiH s Europom, kazala je.

Dodala je kako su europski zastupnici upoznati sa sigurnosnim pitanjima vezano za BiH koja je u Bruxellesu došla na temu vezano za moguće prelijevanje sukoba i štetnog utjecaja na BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.