DODIK NA MUKAMA: Neugodan razgovor s delegacijom njemačkih parlamentaraca

254 views 6:53 am 0 Comments 21 Juna, 2022

Delegacija Zelenih iz Evropskog parlamenta i njemačkog Bundestaga boravi u posjeti Banjaluci, a danas bi trebalo da razgovaraju sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Evropski parlamentarci imali su odvojene sastanke sa potpredsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske, predsjednicom Zakonodavnog odbora i Odbora za evorpske integracije, kao i predsjednicima opozicionih stranaka.

Poruka Zelenih je da nema kandidatskog statusa dok su, za njih, sporni zakoni Narodne skupštine na snazi. Među njima, i onaj o neutralnosti u rusko-ukrajinskom sukobu.

Podpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović jučer je razgovarao sa zastupnikom Zelenih u njemačkom Bundestagu Borisom Mijatovićem.

Podsjetimo, zastupnici Zelenih veliki su kritičari etnonacionalnih politika, a jučer se njihov zastupnik Boris Mijatović sastao u Banjoj Luci i s potpredsjednikom SDP-a BiH Vojinom Mijatovićem.

“Razgovarali smo i o rezoluciji koju su predložili u Bundestagu i važnosti da se ista usvoji u Bundestagu.
Veliki posao za BiH koji rade Boris Mijatović i Adis i Ahemtović stavlja BiH i Zapadni Balkan u fokus njemačke spoljne politike i trebamo biti jako zahvalni na tome”, kazao je za SB Mijatović
.

“Njemačka je zemlja koja podržava EU put BiH i Zapadni Balkan i siguran sam da ćemo uz podršku Njemačke postati punopravna članica EU”, kazao je Vojin Mijatović jučer za „Slobodnu Bosnu“.

(SB)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.