BiH

ITALIJA NAS JE NAPUSTILA: ZAROBLJEN U KUĆI PORED SESTRE KOJA JE UMRLA OD KORONA VIRUSA

Na video-snimku, koji je objavio na toj mreži, vidi se kako stoji pored kreveta u kome leži njegova mrtva sestra Tereza (47).

Luka je naveo tačnu adresu stana u okolini Napulja, jer mu je neodložno potrebna pomoć. Rekao je da je 24 sata zatvoren u kući sa mrtvom sestrom, za koju ne zna od čega je umrla.

Sinoć mi je umrla sestra, vjerovatno je u pitanju Kovid-19. Od sinoć čekam da mi se javi neko od nadležnih. Niko se ne javlja… Sestra je ovdje sa mnom, u ovom krevetu. Mrtva je. Ne znam šta da radim – rekao je Luka.
Prva osoba koju je pozvao bio je ljekar njegove sestre, koja je izgubila svijest poslije napada epilepsije. Luka je pokušao da je reanimira metodom usta na usta i uvjeren je da se tada zarazio.

Pozvao sam ljekara, ali njemu je bilo svejedno. Ona je bila pacijent visokog rizika, a oni nije došao ni da vidi šta je s njom – rekao je.
Uplakani muškarac je zatim nabrojao koga je sve pozvao. Niko nije reagovao.

Gotovi smo. Italija nas je napustila – kaže Luka na snimku.
Video je podijeljen više od 100.000 puta i prikupio je više od 12.000 komentara. Noćas je Luka postavio još jedan video na mrežu u kome kaže da je dobio rezultate testa za sestru i da je pozitivna na korona virus. Njemu niko nije uzeo bris, a kada će moći da sahrani sestru potpuno je neizvjesno.

Ne mogu da joj odam posljednju počast koju je zaslužila – kaže očajni Italijan.
Uprkos drastičnim mjerama, Italija nije uspjela da ograniči širenje virusa. U međuvremenu je potvrđeno više od 7.300 slučajeva zaraze, a više od 360 ljudi je umrlo, prenosi Blic.

Tags

Related Articles

Close