Menu Close

Bakir Izetbegović poručio : SDA je najjača stranka, ali je treba još ojačati….

-U Starom Gradu u Velikoj Kladuši održana je tribina Stranke demokratske akcije, na kojoj se prisutnima obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Bakir Izetbegović je u uvodu obraćanja istaknuo zadovoljstvo zbog boravka u Velikoj Kladuši i Krajini, za koju je rekao da je krasi hrabrost njenih ljudi.

“Ovaj rat su izdržali jer su se svojim tijelima oduprijeli agresorima. Večeras ćemo se sjećati naših heroja, 505. bužimske brigade, Izeta Nanića i njegovih boraca. Upamtila je Krajine te hrabre ljude” – kazao je Izetbegović.

Govoreći o podršci Velikoj Kladuši, Izetbegović je ukazao na opstrukcije aktuelnog načelnika Općine Velika Kladuša i Vlade Unsko-sanskog kantona, uprkos potpori Vlade FBiH.

– “Naš veliki problem je odlazak mladih ljudi. Odlaze čitave porodice. Teško je da mi možemo konkurisati onome što jedna Njemačka nudi, ali možemo smanjiti odljev ljudi, pružuti nešto više, prije svega solidne plaće i prestanak tenzija. Taj veliki problem je sukus svih problema u BiH, a prije svega političke nestabilnosti” – izjavio je Izetbegović.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.